Bør du nedjustere dine forventninger til 17. mai?
17. mai er en dag mange av oss ser frem til med store forventninger. Vi gleder oss til sol og varme, sosiale møter, god mat og drikke, og ikke minst mye is å spise. Men hva skjer når disse forventningene ikke blir innfridd?
Forventninger er subjektive forestillinger om fremtiden. En positiv, håpefull forhåndsforestilling om fremtiden.
Hver dag starter ofte med at vi forventer hva som skal skje den dagen eller dager fremover i tid. Disse forventningene kan være både bevisst og ubevisst.
Men hvordan opplever vi det når forventningene ikke blir innfridd? Det er mange negative følelser som kan dukke opp når vi føler at vi ikke har fått det vi forventet. Stress, skuffelse, fortvilelse, sinne og utmattelse er vanlige reaksjoner som kan påvirke oss i større eller mindre grad. Og dette gjelder alle forventninger vi har i alle livets forhold, ikke bare en høytid som 17. mai.
Hva kan være grunn til at du opplever at forventninger ikke blir innfridd?
- Er forventningene urealistiske?
- Har du tatt for hardt i når det gjelder omfang og tid?
- Har du “lagt listen for høyt”?
- Kan det være at du ikke har hele styringen selv?
Innenfor NLP har vi flere teknikker vi kan bruke for å styre våre reaksjoner og tankesett rundt dette. Uansett om vi bruker disse spesifikke teknikkene eller ikke, er det viktig å ha realistiske forventninger til livet og være åpen for å justere dem. Dette kan hjelpe oss å ha en mer positiv opplevelse av livet, selv når ting ikke går helt som vi hadde håpet på. Det handler om å ha en sunn tilnærming til livet og å akseptere at ting ikke alltid går etter planen. Ved å jobbe med våre forventninger kan vi være mer rustet til å håndtere utfordringer og overvinne motgang.
Så neste gang du opplever at dine forventninger ikke blir innfridd, husk at du har kontroll over dine egne reaksjoner og at du kan jobbe med å endre dine forventninger for å få en bedre opplevelse av livet.